6 χρόνια Institute of Life

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μας Institute of Life με τίτλο "Embracing the Future" για τα έξι χρόνια λειτουργίας της, στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο της Institute of Life καθώς και η στρατηγική της για τα επόμενα χρόνια. Η Institute of Life αγκαλιάζοντας το μέλλον, τα ζευγάρια και την ίδια τη ζωή έχει κατορθώσει να αποτελεί την πρώτη Μονάδα Εξωσωματικής που εμπιστεύονται οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Μονάδες στην Ευρώπη σε ετήσιους κύκλους εξωσωματικής και τη μεγαλύτερη σε εγκαταστάσεις στην Ελλάδα καθώς λειτουργεί και εκτείνεται σε ένα επίπεδο μέσα στο ΙΑΣΩ, τη μεγαλύτερη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα.

 
 

Με συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία αιχμής αποτελεί την πρώτη μονάδα στην Ελλάδα που εφαρμόζει συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Institute of Life, στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης, επεκτείνει και ανακαινίζει τις εγκαταστάσεις της στο ΙΑΣΩ, διευρύνει τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, μία από τις οποίες είναι σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», εντάσσει πρώτη στην Ελλάδα νέες πρωτοποριακές μη επεμβατικές γενετικές εξετάσεις των εμβρύων και προσφέρει στα ζευγάρια μια νέα καινοτόμα υπηρεσία παρακολούθησης της εξέλιξης των εμβρύων τους live από το εργαστήριό της.

Την επετειακή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία απηύθυνε και ειδικό χαιρετισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Πλεύρης, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης, ο βουλευτής Χ. Θεοχάρης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Institute of Life, Καθηγητής Dominique De Ziegler.

Παρουσιαστές της λαμπερής εκδήλωσης ήταν οι γνωστοί δημοσιογράφοι κ. Δημήτρης Οικονόμου και κα. Μαρία Αναστασοπούλου.

Κατά τους χαιρετισμούς τους, οι προσκεκλημένοι που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επεσήμαναν:

Αθανάσιος Πλεύρης (Υπουργός Υγείας): «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και να μπορούν τα ζευγάρια να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες και υπηρεσίες, ώστε να έχουν τη χαρά να τεκνοποιήσουν. Αισθάνομαι χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος που βλέπω σήμερα μαζί μας ένα παιδί, το οποίο κατάφερε να είναι εδώ, ακριβώς επειδή δόθηκε στους γονείς του αυτή η δυνατότητα. Ως υπουργός και ως πολιτεία θέλουμε να βλέπουμε τέτοιες ενέργειες, να τις επιβραβεύουμε και να τις ενισχύουμε».

Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Θέρμες ευχές για τα 6 χρόνια της Institute of Life.Το έργο που επιτελεί είναι πολύ κοντά στην δική μας αποστολή, θέτει δηλαδή την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Εδώ κερδίζουμε ζωή! Η διαφορά είναι ότι εμείς το κάνουμε μεταφορικά, ενώ η Institute of Life το κάνει κυριολεκτικά. Υπό αυτή την έννοια, πέρα από τις ευχές, υπάρχει μια στόχευση και μία προσήλωση στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση της τεχνολογίας».

Νικόλαος Χαρδαλιάς (Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας): «Ευχόμαστε να προοδεύει η Institute of Life και μαζί με την επιστημονική κοινότητα να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις οικογένειές μας, την κοινωνία μας αλλά και την ίδια την πατρίδα, γιατί το κομμάτι με το οποίο ασχολείται είναι ένα ζήτημα που έχει και εθνικές, εκτός από τις κοινωνικές διαστάσεις».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (Πρέσβειρα Καλής Θέλησης UNESCO και πρόεδρος συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ): «Αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη γνωρίζοντας το εύρος και το υψηλό επίπεδο του έργου που προσφέρει η Institute of Life, αναλογιζόμενη ταυτόχρονα την ελπίδα και την απέραντη ευτυχία που προσφέρει κάθε μέρα σε δεκάδες ζευγάρια που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Η Institute of Life αγκαλιάζει το μέλλον! Αφενός, φέρνει στην Ελλάδα ό,τι πιο σύγχρονο σε μεθόδους και τεχνολογία και το συνδυάζει με την αριστεία και την επαγγελματική υπευθυνότητα των στελεχών της, αφετέρου, φέρνει το μέλλον στην αγκαλιά των νέων γονιών. Η αποστολή σας είναι Θείο δώρο και εύχομαι να το χαρίσετε σε εκατοντάδες μητέρες και πατέρες στα χρόνια που ακολουθούν».

Γεώργιος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών): «Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την πορεία της Institute of Life, που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλές, υψηλού επιπέδου, τιμητικές διακρίσεις. Πιστεύουμε ότι η Institute of Life μπορεί να προσφέρει τόσο στην επιστήμη μέσα από καινοτόμες ενέργειες, έρευνες και σωστά αποτελέσματα, όσο και στη γυναίκα, καθώς μπορεί να δώσει τη λύση ώστε να αποκτήσει παιδί, αλλά πολύ περισσότερο να είναι ευτυχισμένη».

Χάρης Θεοχάρης (Μέλος της Βουλής των Ελλήνων): «Προσκλήθηκα στη σημερινή εκδήλωση ως μαθηματικός και τεχνολόγος της πληροφορικής, για να εξηγήσω τη μαθηματική εξίσωση πίσω από το Institute of Life. Η εξίσωση είναι η ακόλουθη: Όταν η πανανθρώπινη αξία της ζωής πολλαπλασιάζει τα πλεονεκτήματα της τεχνολογικής υπεροχής, της ανθρώπινης φροντίδας και της εξωστρέφειας, τότε αυτό ισούται με το κέρδος του χρόνου. Έτσι, το Institute of Life κέρδισε το στοίχημα του χρόνου και εύχομαι αυτά τα 6 χρόνια που χαρίζουν απλόχερα ευτυχία σε τόσα και τόσα ζευγάρια που το έχουν ανάγκη να πολλαπλασιαστούν. Συγχαρητήρια!».

Dominique De Ziegler (Επιστημονικός Συνεργάτης Institute of Life): «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχω ακολουθήσει την ανάπτυξη και την επιτυχία της Institute of Life, μίας από τις πιο επιτυχημένες μονάδες της Ευρώπης, από την πρώτη στιγμή. Βοηθούν τα υπογόνιμα ζευγάρια και διεξάγουν υψηλού επιπέδου έρευνες. Εύχομαι ότι καλύτερο».