Εξωσωματική Γονιμοποίηση: πώς να επιλέξω τον κατάλληλο ιατρό;

Η κάθε θεραπεία γονιμότητας είναι φυσιολογικά και συναισθηματικά μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία.

H επιλογή του κατάλληλου ιατρού εξωσωματικής για σας μπορεί να καταλήξει μια πολύπλοκη διαδικασία μιας και η καλύτερη εξωσωματική θεραπεία είναι μοναδική για την κάθε γυναίκα, για το κάθε ζευγάρι. Σας παραθέτουμε ακολούθως ορισμένες συμβουλές για το τί θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε τον ιατρό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες.

  • Εμπειρία - είναι ο ειδικός που έχετε απέναντι σας έμπειρος αρκετά για να δώσει λύση στη δική σας μοναδική αιτία υπογονιμότητας; Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχετε κάποιο σύνθετο πρόβλημα ή επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό ή σας έχουν πει ότι η πιθανότητα εγκυμοσύνης με τα δικά σας ωάρια είναι πολύ χαμηλή.

  • Εμπιστοσύνη - είναι σημαντικό να νίωσετε ασφαλής να μιλήσετε για κάθε προβληματισμό σας με τον ειδικό γονιμότητας

  • Πρόσβαση - με κάθε τρόπο (online ή με επίσκεψη) θα πρέπει να εξασφαλίζεται η άμεση επικοινωνία μαζί του και φυσικά η πρόσβαση στο χώρο του

  • Θετικά σχόλια - αναζητείστε σχόλια προηγούμενων ασθενών και ενημερωθείτε για την εμπειρία τους.

Τί να ρωτήσετε για να βρείτε τον καλύτερο ιατρό εξωσωματικής για σας

Οι ακόλουθες ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον καλύτερο ιατρό εξωσωματικής για σας. 

1. Ρωτήστε για την εμπειρία του ιατρού σας και ποια είναι η εξειδίκευση του.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο εξειδικευμένο ιατρικό πρόβλημα, που σας έχουν πει ότι είναι πέρα των ικανοτήτων μιας καθιερωμένης κλινικής γονιμότητας, συστήνεται να αναζητήσετε έναν ιατρό υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που εξειδικεύεται στη δική σας περίπτωση. Για παράδειγμα αντιμετωπίζετε κάποιο σχετικά απλό πρόβλημα γονιμότητας ή μια πιο περίπλοκη κατάσταση όπως αυτοάνοσης φύσης υπογονιμότητα;  Είναι ο ιατρός εξωσωματικής ικανός να διαχειριστεί το επίπεδο των προβλημάτων υπογονιμότητας που αντιμετωπίζετε; Μάθετε τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά πριν επιλέξετε ιατρό.

2. Διασφαλίστε ότι μπορείτε να Εμπιστευθείτε τον Ιατρό Εξωσωματικής που επιλέξατε.

Ο κάθε ειδικός γονιμότητας είναι κάποιος που θα πρέπει να συναντήσετε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας. Διασφαλίστε ότι αυτό το άτομο είναι κάποιος που μπορείτε να εμπιστευθείτε και να μιλήσετε για το πρόβλημα που σας απασχολεί, τις αμφιβολίες σας, κ.ο.κ. Ακούει με προσοχή τις ερωτήσεις σας; Λογικά, δεν θα πρέπει να υπάρχει τίποτα σχετικά με τη γονιμότητά σας που να φοβάστε να του μιλήσετε. Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη ομάδα του.

3. Που βρίσκεται ο Ιατρός Εξωσωματικής σας;!

Οι θεραπείες γονιμότητας, ειδικά IVF, προϋποθέτουν τακτικές επισκέψεις στην κλινική IVF. Πόσο κοντά στο χώρο εργασίας ή στο σπίτι σας είναι ο ιατρός ή / και η κλινική του; Αν δεν υπάρχει στην πόλη σας και χρειάζεται να μετακινηθείτε πόσο εύκολη είναι η μετακίνηση αυτή;!

4. Αναζητείστε σχόλια ή κριτικές άλλων ασθενών για τον συγκεκριμένο Ιατρό Εξωσωματικής

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε τον ιατρό σας από το να διαβάσετε κάποια από τα σχόλια προηγούμενων ασθενών του ή της γνώμης του προσωπικού του που τον / την βλέπει καθημερινά. Ελέγξτε online για να δείτε τα reviews άλλων ασθενών. 

5. Κάντε τον κάθε επαγγελματία επιλογής σας τον Καλύτερο Ιατρό Εξωσωματικής για σας

Επιλέγοντας τον καλύτερο ιατρό εξωσωματικής για τις δικές σας ανάγκες είναι μεγάλης σημασίας και μπορεί ακόμη και να καθορίσει την επιτυχία για τη δική σας θεραπεία γονιμότητας.

 

 

Similar blogs