Καρκίνος μαστού: πώς μπορεί η γυναίκα να διατηρήσει τη γονιμότητα της;

Εφαρμόζοντας τις πιο εξελιγμένες και καινοτόμες μέθοδοι στο πλαίσιο της πρόληψης, της διάγνωσης και της θεραπείας, πλέον όλες οι ασθενείς αναπαραγωγικής ηλικίας που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού ή και άλλες μορφές καρκίνου μπορούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους!

Πώς? Καταψύχοντας ωάρια και ωοθηκικό ιστό. Ήδη δύο ασθενείς που προσήλθαν στην κλινική μας μετά από θεραπεία απο καρκίνο του μαστού, απέκτησαν με τη βοήθεια μας 2 υγιέστατα μωράκια.

Στην πρώτη περίπτωση: γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι από 39χρονη μητέρα που ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού, έκανε κρυοσυντήρηση ωαρίων και επετεύχθη εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ειδικότερα, 1,5 χρόνο μετά τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και κατόπιν αδείας του ογκολογικού συμβουλίου, τα ωάρια αποψύχθηκαν και γονιμοποιήθηκαν. Μετά την εμβρυομεταφορά επετεύχθη κύηση, η οποία εξελίχθηκε χωρίς καμία επιπλοκή και οδήγησε στη γέννηση ενός υγιέστατου αγοριού, βάρους 2.880 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση: πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή ορθοτοπική επανατοποθέτηση ωοθηκικού ιστού σε γυναίκα που είχε διαγνωσθεί με κακοήθεια μαστού, χαρίζοντας της την ελπίδα να διατηρήσει τη γονιμότητά της και να νιώσει στο μέλλον τη χαρά της τεκνοποίησης.

Ειδικότερα, ο ωοθηκικός ιστός αφαιρέθηκε και κρυοσυντηρήθηκε στην τράπεζα Κρυοσυντήρησης της Institute of Life – IASO. Το ογκολογικό συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, ενέκρινε την επανατοποθέτηση του τμήματος της ωοθήκης, η οποία έγινε λαπαροσκοπικά. Το τμήμα αυτό είχε αφαιρεθεί με σκοπό την διατήρηση της γονιμότητας, πριν την διενέργεια της θεραπείας για την αντιμετώπιση της κακοήθειας του μαστού. Τμήμα της κρυοσυντηρημένης ωοθήκης αποψύχθηκε και πραγματοποιήθηκε παθολογοανατομικός έλεγχος πριν την επανατοποθέτησή του στην εν λόγω γυναίκα.

 

Στη μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εφαρμόζουμε τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές για κάθε πρόβλημα γονιμότητας γυναίκας ή άνδρα.

Έτσι, ακόμη και όλες οι ασθενείς αναπαραγωγικής ηλικίας που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού ή και άλλες μορφές καρκίνου μπορούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους, καταψύχοντας ωάρια και ωοθηκικό ιστό. Στο μέλλον, μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν παιδιά. 

 

 

 

 

 

Similar blogs